Danskerne tager afstand fra hård udlændingedebat

Generaliserede Ugebrevet A4 i fredags, hvilket både Snaphanen og Uriasposten allerede har kommenteret.

Generaliseringer kan bruges til at indbilde mennesker med “forkerte synspunkter”, at de udgør et mindretal, alene fordi generaliseringer let forveksles med journalistiske majoriseringer, og den forveksling befordrer den svenske presse endnu mere skruppelløst end den danske.

Mere subtilt, så er den “hårde” retorik uløseligt associeret med de islam-kritiske debattører, således at overskriften direkte kan tolkes således, at danskerne tager afstand fra islam-kritiske debattører.

Professor i retorik ved Københavns Universitet Christian Kock er helt uenig i, at en hård debat er gavnlig, og han forstår godt, at så stor en gruppe af danskerne lægger afstand til en retorik, der er vendt mod indvandrere.

Men hvad gør egentlig den såkaldte tone hård?

Når man taler som om, der er en krig mellem Islam og Vesten, er det klart, at man kan få nogle skøre sjæle til at tro, at man mener det bogstaveligt
[Christian Kock]

Det er klart… Og problemet ville ikke blive mindre, hvis krigsretorikken faktisk var ment bogstaveligt, og derfor kunne appellere bredere end kun til de allermest “skøre sjæle” blandt Søren Krarups tilhængere, som måske tillige var i konstant vækst.
Ja, f.eks. kunne man måske ligefrem forestille sig Søren Krarup forlange:

Dræb dem hvor i end finder dem

Så ville det kun være et spørgsmål om tid, før også muslimer ville blive nødsaget til at tage Søren Krarups krigsretorik alvorligt ikk´.

Christian Kock peger på, at ord altid har medvirket til at skabe vold. Alle de steder, hvor der har været store konflikter som i ex-Jugoslavien, Rwanda og Nordirland, har volden været fremskyndet og hjulpet af en retorik, der ligner den, vi hører fra Dansk Folkeparti i Danmark, pointerer han.

Men Christian Kock kan sove helt roligt.

Søren Krarups retorik er ikke helt så krigerisk endda, og han mener den ikke engang bogstaveligt, og – nok så væsentligt – så tegner det til at væksten i hans tilhængerskare er bremset.

Om få uger er Margrethe Vestager måske integrationsminister, og hun “stoler også på udlændinge“, så fremtiden tegner fredelig.

Og i øvrigt voldtager muslimer deres egne børn

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: