Dæmoniserende generaliseringer over en befolkningsgruppe kender vi som bekendt fra den nazistiske antisemitisme

Generaliserede Rune Engelbreth Larsen for tre år siden i en anmeldelse (ikke til politiet) af filmen Fitna; dette:

miskmask af billeder fra islamistisk terror og ekstremistiske muslimers udtalelser sammenklippet med moskeer fra Holland, muslimsk befolkningsekspansion i Europa og selvfølgelig den forventede generaliserende dæmonisering, der sætter lighedstegn mellem islam og islamistisk ekstremisme.

Billeder fra islamistisk terror?
Ekstremistiske muslimers udtalelser?
Moskeer fra Holland?
Muslimsk befolkningsekspansion i Europa?

Hertil kan sættes fire flueben, for der er tale om fire konstateringer af let verificerbare kendsgerninger, men generaliserende dæmonisering, der sætter lighedstegn mellem islam og islamistisk ekstremisme?

Er den generaliserende dæmonisering synlig efter tre minutter og 24 sekunder og 43 sekunder frem?
Eller var den ”forventede generaliserende dæmonisering” blot en tvangstanke?

Rune har i hvert fald gennemskuet denne propagandafilm, der:

i virkeligheden påstår, at alle muslimer lige netop er, som de yderligtgående islamister selv er: indoktrinerende og totalitære

I virkeligheden… Javel, men hvor i filmen lanceres så denne virkelige påstand?
Jo altså… den er selvfølgelig underforstået:

Filmens omdrejningspunkt er naturligvis nogle hårrejsende Koranciater (revet ud af deres tekstuelle sammenhæng) og aktuelle udtalelser fra diverse antivestlige islamister, som skal vise, at alle muslimer bogstaveligt talt er en tikkende bombe

Som skal vise… Jeg kan ikke ud af ”hårrejsende Koranciater” og ”aktuelle udtalelser fra diverse antivestlige islamister” konkludere at ”alle muslimer bogstaveligt talt er en tikkende bombe”, men måske er Rune bare meget mere modtagelig overfor Geert Wilders tankegang end jeg er?

Alt dette dæmoniserings-pladder er selvfølgelig hamrende uaktuelt, så jeg spoler lige frem til følgende citat fra samme anmeldelse:

Wilders selv er alt for forblændet af sit islam-had og sine egne politiske ambitioner til overhovedet at kunne se parallellerne, men hans kortfilm er lige så fordummende i sine generaliseringer, og lige så hadefuld og had-fremprovokerende i sin dæmonisering.

Og til følgende:

Til gengæld er det temmelig absurd, når f.eks. Danmarks Radio ikke vil vise klip fra filmen, mens man for få år siden svælgede i Ayan Hirsi Alis endnu mere hadefulde og direkte vulgære propagandafilm, Submission.

Disse citater er nemlig logisk koblet til følgende aktuelle citat:

Til tider kan jeg måske godt komme i tvivl og undre mig over, hvilket mentalt univers der har affødt denne ømskindede tendens til at se had alle vegne, hvor der er kritik.

Og fra samme blogindlæg:

hvilket selvretfærdigt og behændigt martyrium er det ikke, at enhver kritiker af partiet selvfølgelig må være besat af had? Det gør jo kritikken så bekvemt irrationel, og så er I lykkeligt fri for at forholde jer til substansen.

Rune synes at være blevet klogere, og det er mere tiltrængt end forventeligt, for han har selv haft en ”tendens til at se had alle vegne”, f.eks. her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her. Og her.

Og i øvrigt voldtager muslimer deres egne børn.

Reklamer

2 Responses to Dæmoniserende generaliseringer over en befolkningsgruppe kender vi som bekendt fra den nazistiske antisemitisme

 1. Superman siger:

  Morsomt indlæg.

  Det er ganske enkelt for morsomt at lige præcis Engelbrecht kan skrive noget sådant. Manden har jo gjort karriere ved pådutte andre “had”-motiver.

 2. Sebastian siger:

  Det er enormt komisk, men selv om Engelbreth ikke er den optimale budbringer, er der så meget substans i citaterne, at flere prominente DF´ere (på samme stupide vis) har opponeret mod deres opponenters følelsesliv.

  Tendensen til således at opponere mod sine opponenters følelsesliv er dog langt mindre blandt DF´ere end blandt socialisterne og de radikale.

  Nogen der vil vædde en kasse øl?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: