Vælgerne blev væk fra Portugals skæbnevalg

Generaliserer jp.dk i overskriften, mens brødteksten indledes med følgende ord:

Portugiserne gik søndag til stemmeurnerne..

Og i øvrigt voldtager muslimer deres egne børn.

Reklamer

3 Responses to Vælgerne blev væk fra Portugals skæbnevalg

 1. zonka siger:

  Hvis vælgerne blev væk kunne de vel ikke gå til stemmeurnerne, eller også var det ikke et skæbnevalg og de dukkede op til et normalt valg eller??? Jeg bliver helt forvirret over disse generaliseringer, kan disse journalister ikke tage og blive specifikke og konkrete med hvad det er de skriver?

 2. Sebastian siger:

  Overskriften er en vaskeægte generalisering, mens det, at Portugiserne ”gik” til ”stemmeurnerne”, blot er en fast vending eller talemåde, som slet ikke er relateret til stemmeprocenten.

  Jeg tvivler på at så meget som 1 % af artiklens læsere kunne drømme om at tolke udsagnet om vælgerne der ”blev væk”, derhen at alle, eller de fleste af Portugals vælgere, undlod at stemme.

  Min pointe med at påpege den tilsyneladende selvmodsigelse var netop at den ikke forvirrede, men nu er jeg faktisk i tvivl om hvorvidt du er sarkastisk, om artiklen virkelig forvirrer dig, eller om det evt. er mit blogindlæg som er skyld i forvirringen?

 3. zonka siger:

  Der var blot tale om et svar med et blink i øjet 😉

  Substansen er at generaliseringer er gode når de kan give informationer om grupperinger som kan være svære at formidle på anden måde, men nemt bliver vildledende når de bruges i flæng. F.eks. kan man sige en del om kvinder som gruppe, selvom man ikke kan sige noget om den enkelte kvinde (f,eks. at kvinder er dårlige til parallelparkering, grundet dårlig rumlig sans).

  Men i det brugte tilfælde er dårligt da det ikke beskriver hovedparten af “vælgerne”, men blot en lille del (eller tager jeg fejl der, jeg fulgte ikke det portugisiske valg så nøje, men jeg tvivler på at mere end 50% valgte at blive væk) hvorfor udsagnet bliver vildledende.

  Så for at stjæle og omskrive et citat fra den hollandske datalog Dijkstra: “Generaliseringer er som alkohol, brug med måde og hold det væk fra mindreårige og svage sjæle da overforbrug fører til tab af forståelsen.” Igen sagt med et blink i øjet 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: