man kan ikke tale generelt om, at muslimer – man skal ikke dæmonisere folke… – andre folkeslag

Overskriften er et citat af Drude Dahlerup, der 24. april 2010 optrådte i Agenda på P1.
Drude og hendes generalisering vender vi tilbage til senere, men først lidt mere om udsendelsen:

(…) I forbindelse med det forestående svenske valg har Meier Carlsen sammen med den svenske debattør Markus Uvell netop skrevet en bog, hvor de argumenterer for, at svenskerne skal lære af danskerne og gøre Dansk Folkepartis pendant, Sveriges Demokraterne, til en del af det gode selskab.

Velkommen til et program, hvor vi undersøger, hvad der egentlig vil ske med det svenske samfund, hvis svenskerne bare blev lidt mere danske.

Drudes anstændighed er giftig, men spring Erik Meier Carlsen over, spol 22 minutter og 24 sekunder frem, og tag evt. først en dosis modgift:

En god måde at formulere forskellen på det danske og svenske, det er, at i Danmark er man dansk, og i Sverige er man bedst.

Men det ligger nok en del i det, som man kan kalde svenskheden, som de jo ikke selv skulle kalde svenskhed, fordi man for alt i verden ikke får være svensk i Sverige, man får ikke være stolt af at være svensk osv., der ligger jo en idé alligevel, om at man har skabt i hvert fald det bedste samfund indtil nu.

Der findes et større ønske om konsensus, et større ønske om at vi holder os til visse sandheder, som skaber et godt samfund, og det har jeg så selv, i de tanker jeg har gjort mig, set som en svaghed ved det svenske demokrati, i forhold til det her med at give plads til forskellige holdninger

Danmark lever i høj grad i et 1800-tals-samfund, også med – stadigvæk – en interesse og vægt for dannelse og kundskab, hvorimod at det svenske samfund i højere grad er et socialdemokratisk samfund

Drude indtræder efter 42 minutter og 54 sekunder:

Hvis nogen politiker gjorde det, så ville der være ramaskrig, og alle andre politikere, fra højre til venstre – læg mærke til det – ville tage afstand fra det. Det ville skabe store konflikter, men forskellen til Danmark er, her ville de allerallerfleste mennesker være meget stærkt imod det, og i Danmark er der alt for mange, der tier, når der kommer dæmoniserende udtalelser, selv om, når man snakker med folk, også med Villy Søvndahl, så ville han naturligvis være enig i, at man kan ikke tale generelt om, at muslimer – man skal ikke dæmonisere folke… andre folkeslag, eller folk der lever som en minoritet i det danske samfund, men stå op imod Dansk Folkeparti. Det synes jeg mangler.

På hypotesen om at Mona Sahlin skulle gentage Villy Søvndahls bevingede ord om ”mørkemænd”, reagerer Drude med en kategorisering, og runder siden dobbeltmoral og løgn. Senere i udsendelsen beskriver hun Dansk Folkeparti, som repræsenterende en minoritet i det danske samfund.

hvis du forestiller dig at du er en 10-årig dreng eller pige, der går i skole, og kommer fra en religiøs muslimsk familie, hvordan påvirker det dig så, at høre hele din – øh – gruppe – øh – for det første blive betegnet som én gruppe, og for det andet, øh – blive talt sådan – så dårligt om, at – øh – så – får man så mere lyst til integration?

Særligt den 10-årige pige, vil næppe bryde sig om at blive sat i bås med Villys ”mørkemænd”, men det var præcis, hvad Drude lige gjorde.

den demokratiske debat er jo en debat, som grundlæggende anerkender andre menneskers ret til at ytre sig, men…

Hvilken ligegyldig floskel Drude så tilføjer, kan mine læsere evt. lave en lille gætteleg ud af.

jeg tror et levende demokrati er et demokrati, hvor man diskuterer integrationsproblemer, og det er klart at både i Sverige og i Danmark, har man – har det været mange som har lukket ørerne for de problemer, der rent faktisk er, og det er specielt alle de mennesker, der bor i segregerede områder, som jeg kalder dem, det er nemlig dem, som bor i all white-områder, i Hørsholm og Hellerup eller i Danderyd og Täby her i Sverige, som ikke har set, og taget alvorligt, de problemer, som der rent faktisk er – øh – i de store forstæder.

Mine læsere kan nu muntre sig med at gætte, i hvilken by Drude selv bor.

Svaret findes her!

Reklamer

2 Responses to man kan ikke tale generelt om, at muslimer – man skal ikke dæmonisere folke… – andre folkeslag

 1. Superman siger:

  Er jeg den eneste der nogen gange drømmer om at få lov til at være med til familiefest hos Dahlerup-klanen.
  Det må være skægt med Ulla og Drude…

 2. Lotte siger:

  I al beskedenhed har jeg engang (for en krig siden) haft æren. Men det var sådan lidt i kulissen, jeg havde en meget praktisk opgave at udføre.
  En fin mand åbnede døren, og jeg tænkte: har Ulla en butler?
  Det var så hendes mand 😀

  Det er søde mennesker, det samme kan anføres om den sidste søster Pil Dahlerup, der er lektor på Nordisk. Men, jeg forestiller mig, at de nok har svært ved at blive politisk enige til familiefesterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: